Cloetta Holland te Roosendaal


Benieuwd waar veel zoetwaren zoals chocoladeproducten, noten en zuigtabletten worden gemaakt? Dat is bij Cloetta Holland B.V.! Grote kans dat jij de producten van dit bedrijf wel eens geproefd hebt. Elke dag worden er maar liefst 150 pallets met zoetwaren geproduceerd, dat zijn in totaal zeven vrachtauto’s vol. De zoetwaren worden in meer dan vijftig landen verkocht.

Projectverloop
De afgelopen jaren hebben we meerdere renovaties bij Cloetta uitgevoerd. In totaal hebben maar liefst twintig droogkasten een renovatie ondergaan. Deze droogkasten zijn destijds in samenwerking met de technische staf door VIB Isolatietechniek ontwikkeld en in onze eigen fabriek gefabriceerd. De droogkasten zijn 3.300 mm hoog, 1.700 mm breed en hebben een lengte van maar liefst 7.500 mm. Behoorlijke kasten dus!

Deze kasten worden, zoals de naam al zegt, gebruikt om de verschillende soorten snoepgoed te drogen. Deze droogkasten worden volledig afgesloten door een overheaddeur, waarna aan de hand van een tijdsschema een droogprogramma wordt gestart. Het programma dat wordt afgespeeld is afhankelijk van de zoetwaren die worden gedroogd.

Een overheaddeur wordt ook wel sectionaaldeur genoemd. Een overheaddeur is volledig isolerend en tijdens de renovatie zijn deze volledig uitgevoerd in rvs. Een aantal van deze gerenoveerde deuren hebben een hoogte inbouw. Dat betekent dat de overheaddeur volledig verticaal opent. Ook in beperkte ruimtes kunnen deze deuren worden toegepast. Een horizontale rails wordt gemonteerd, waardoor de deur bij openen horizontaal boven de opening komt te hangen. Afhankelijk van uw wensen en het project bieden wij maatwerkoplossingen!

Als laatst is er een 2-vleugelige draaideur met een extra optie gemonteerd. Deze draaideur is voorzien van een scharnier die de mogelijkheid biedt om de deur volledig te openen, zodat de ruimte makkelijker te bereiken is voor goederentransport.

De volgende onderdelen hebben wij bij dit productiebedrijf geleverd en gemonteerd:
o Renovatie 20 droogkasten, waarbij de binnenkant volledig is uitgevoerd in rvs
o 18 stuks rvs geïsoleerde overheaddeuren
o 2-vleugelige draaideur met extra scharnier
o 800 m2 wanden en plafond bekleed met rvs beplating