Menken Orlando te Hazerswoude-Dorp


Voorstelling
De bouw van een nieuwe productie- en opslaglocatie met een vloeroppervlakte van maar liefst 12.000 m2. In deze productiefaciliteit worden verschillende rijstsnacks en notenmixen geproduceerd en verpakt. Naast rijstsnacks, snackmixen en notenmixen worden in deze productiefaciliteit ook noten en fruitsoorten omhuld met een laagje chocolade. Denk bijvoorbeeld aan pindarotsjes, hazelnoten en cranberry’s omhuld met een laag chocolade. Stel je die gigantische silo’s met chocolade eens voor..

De nieuwe productiefaciliteit sluit door middel van een bouwkundige luchtbrug aan op haar opslaglocatie DL Coldstore B.V. aan de overkant van de weg. VIB Isolatietechniek heeft destijds ook meegewerkt aan de bouw van deze opslaglocatie. De goederen kunnen via deze luchtbrug intern worden getransporteerd naar deze vaste opslagplaats en transporteur van Menken Orlando. Dit zorgt voor een besparing van 2.000 vrachtwagenritten per jaar! Onder de geïsoleerde plafonds van de laad- en loslocaties is op verzoek van de architect door ons goudkleurige golfbeplating aangebracht. Deze zorgen voor een uniek kleurenpatroon van het prachtige pand.

Maatwerk en de wensen van onze klanten staan bij onze organisatie centraal. De gevels aan de voorzijde zijn daarom onder andere verticaal geplaatst en gemonteerd, terwijl een horizontale plaatsing en montage een de zijkant en achterkant van het gebouw is gehanteerd. In onze eigen fabriek zijn diverse type deuren, ramen, dakranden en zetwerkprofielen op maat gefabriceerd, om zowel aan kwaliteitseisen als de wensen van de klant te voldoen.

Projectverloop
Bij de start van het bouwproject zijn we begonnen met de montage van onze standaard en een deel brandwerende geïsoleerde buitengevels. Bij de voor- en zijgevels is zelfs gebruik gemaakt van sandwichpanelen van maar liefst 16 meter en 20 centimeter! De gevels zijn opgebouwd met sandwichpanelen, hierna zijn de geïsoleerde binnenwanden en plafonds geplaatst.

Om aan de voorgeschreven brandveiligheidseisen te voldoen zijn op een aantal locaties in de gevel sandwichpanelen met classificatie EI-30 en EI-60 uitgevoerd. Voor de brandcompartimentering aan de binnenkant van het gebouw is een deel van de binnenwanden uitgevoerd met een isolatiekern van onbrandbaar steenwol (classificatie EI-60). Dit zorgt ervoor dat als er brand ontstaat deze zoveel mogelijk beperkt blijft om onder andere bedrijfsrisico’s te beperken.

Sandwichpanelen zijn in het bijzonder geschikt voor het samenstellen van productie- en opslagruimten. Naaste de uitstekende thermische eigenschappen kunnen zij worden toegepast in productieruimtes waar voldaan moet worden aan de strenge HACCP regels. Bouwen met sandwichpanelen heeft vele voordelen.

Deuren en ramen zijn natuurlijk in ieder gebouw onmisbaar. Ook deze zijn in ons uitgebreide assortiment te vinden. Bij dit nieuwbouwproject zijn bedrijfsdraaideuren geleverd in diverse projectafhankelijke afmetingen en uitvoeringen. Denk hierbij aan geïsoleerde en/of brandwerende uitvoeringen, 1- en/of 2-vleugelige draaideuren, schuifdeuren, automatische bedieningen, deurvensters, geïsoleerde foodsafe ramen, enz.

Het volledige bouwterrein is volgebouwd. Daarom heeft men aan de achterzijde van het pand, een oprijbaan aangelegd die toegang geeft tot het parkeerdek met meer dan 100 parkeerplaatsen. Voor de bekleding van de zijkanten van deze oprijbaan heeft VIB Isolatietechniek de binnenzijde bekleedt met damwandbeplating. De schuine buitenzijde is bekleedt met sandwichpanelen, die gelijk zijn aan de buitengevels.

Bekijk de foto’s om een compleet beeld te krijgen van de bouwwerkzaamheden en de producten. Bij dit grote project is het volgende geleverd en gemonteerd:

• 7.000 m² geïsoleerde gevels diverse uitvoeringen
(brandwerende) 80, 100, 120, 150 en 200 mm.
• 850 m² geïsoleerde plafonds buiten
• 4.000 m² geïsoleerde en brandwerende binnenwanden (100 en 150 mm)
• 200 m² stalen dakbeplating
• 400 m² stalen gevelbeplating
• 250 m² geïsoleerde dakpanelen
• 800 m² goudkleurige stalen golfbeplating

• 30 stuks bedrijfsdraaideuren in diverse afmetingen en uitvoeringen
• 12 stuks RVS wandramen met HR++isolerend glas en veiligheidsfolie
• 24 stuks RVS montageframes voor snelroldeuren

De meest ingewikkelde projecten pakken wij graag aan, advies nodig of benieuwd naar onze werkwijze en de mogelijkheden. Neem contact met ons op!